Bu Blogda Ara

Mustafa Sandal ve Turkcell

Written By Unknown on 13 Eylül 2012 Perşembe | 21:34


Turkcell'in, Alametifarika tarafından hazırlanan Mustafa Sandal'lı son reklam filmi, kafaların ne kadar karışık olduğunun en güzel örneği. Reklamda karısı Emina Sandal ile birlikte rol alan Sandal, bir nevi milenyum Emrah'ı rolünde.

Reklamda Emina Sandal'a, ilkokuldan arkadaşı Batuhan, akıllı telefonuyla hava atıyor. "Onun arabası var güzel mi güzel" şarkısını 'zorlama' bir şekilde değiştirmeye çalıştırmışlar. Hatta öyle bir zorlamışlar ki insanlar neredeyse şarkıdan soğuyacak. Garson Sandal "Maalesef bende yok, onun için hiç mi hiç şansım yok" diyor. Bu ne demek? Akıllı telefonunuz yoksa güzel bir kızla çıkma olasılığınız sıfır demek. Bu nedenle Mustafa Sandal gibi, hemen bir Turkcell bayisine koşup, akıllı telefon alıp, o kıza mesaj atmanız gerek. Mesajı atar atmaz o kız size hemen tutulacaktır. (Bkz. reklamda Mustafa Sandal'dan gelen süper yaratıcı "Bu kız beni görmeli bana kazak örmeli" mesajından sonra Emina Sandal'ın ruh hali.)

Absürtlükler bununla da bitmiyor. Mesaj sonrası, ekranın sol üst köşesinde çıkan 'akıllım cebimde, neşem yerinde' sloganına karşılık akıllı telefon ekranında bulunan gülen ağız fotoğrafını Sandal'ın ağzının üzerine koyması ve sonrasında Emina Sandal'ı kucaklayıp döndürürken Emina Sandal'ın "Aşktan başım dönüyor" demesi ve bunun üzerine Mustafa Sandal'ın "Sıkıntı yok devam" şeklinde cevap vermesi... Yok yok absürdlüğün de bir sınırı var.

Turkcell'in Mustafa ve Emina Sandal'lı bu son reklam filmini beğenenler elbette ki olacaktır. Yalnız Turkcell, benim gibi birçok müşterisinin de antipatisini kazandığını unutmamalı. Mustafa Sandal ise neden böyle bir reklamda oynadı bilemiyorum. Para her şey mi? Tartışılır.


Share this article :

+ yorum + 1 yorum

14 Eylül 2012 02:37

Allam her gördüğümde sinirlerim tepeme çıkıyor bu reklamı! Soğuyorum türkselden! İyki avea'ya geçmişim dedirtiyor -.-

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Reklam Eleştirileri - All Rights Reserved
Reklam Eleştirileri by Güven Turan