Bu Blogda Ara

Simit Sarayı Mekke'de

Written By Unknown on 13 Eylül 2012 Perşembe | 21:46

Simit Sarayı'nın Mekke Şubesi'nin açılışını duyurduğu reklam Hürriyet gazetesinin arka sayfasına tam sayfa olarak verilmiş. Anlaşılan paraya kıymışlar.

"Zincire bir halka daha... Mekke" başlığını sevdim. Bu ilanı gördükten sonra aklıma gelen ilk şey "Simit Sarayı ne ara bu kadar büyüdü?" oldu. Demek ki adamlar dünyanın her yerinde (Mekke'de bile) şube açmış diye düşündüm.

Reklam metnine bakıldığında ise yurt dışında açılan şube sayısının 'sadece' 4 olduğu anlaşılıyor: Mekke, Lahey, Girne, Rotterdam. Girne yurt dışı sayılır mı, tartışılır. Rotterdam ve Lahey zaten Hollanda'da. Lahey'deki şubesine gittiğimi dipnot olarak belirteyim. Aslında Hollanda da yurt dışı sayılmaz. Zira Hollanda küçük Türkiye olmuş durumda. Geriye Mekke kalıyor ki o da zaten yeni açılmış.

Reklam metninin devamına bakarsak Atina, New York, Frankfurt... gibi şehirlerde de yeni şubelerin açılacağı müjdesi veriliyor. Ne zaman belli değil, çok yakında. "Dünya, Simit Sarayı'nı çok sevdi, daha da çok sevecek" denmiş. Dünyadan kasıt üç ülke mi?

Her şeye rağmen Türk markalarının yurt dışında şube açarak büyümeleri oldukça sevindirici ve gurur verici. Umarım Simit Sarayı'nın bu başarısı artarak devam eder.
Share this article :

+ yorum + 2 yorum

15 Eylül 2012 10:47

Ama o ülkelerde, başka ülkelerden gelenler de var. Belki de haklılardır "Dünya" demekle :P

15 Eylül 2012 21:42

O mantıkla dünya denir mi hiç? Yok bence olmamış. :))

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Reklam Eleştirileri - All Rights Reserved
Reklam Eleştirileri by Güven Turan