Bu Blogda Ara

Home » , , » Vodafone ile Gülen Bebekler

Vodafone ile Gülen Bebekler

Written By Unknown on 29 Kasım 2013 Cuma | 18:47



Vodafone, 3G'de en hızlı olduğunu, ağlayan bebeği güldürerek anlatıyor.

Bir yerde ağlayan bir bebek varsa herkes sesin geldiği yöne dönüp bakar. Reklam bu nedenle ilgiyi çekme doğrultusunda 1-0 önde. İkinci olarak reklamda bebek var. İnsanların çoğu bebekleri sever ve reklamdaki bebeğin "doğru seçimi" ikinci artı puan. Doğru seçimden kasıt, bebeğin tatlı ve sevimli olması. Zira bu reklamlar ne çirkin bebekler gördü... (Kusura bakmayın ama çirkin bebek diye bir gerçek var.)

Reklam iyi güzel hoş da evdeyken telefonunda 3G açık olan var mı? Yoksa bir tek ben mi kapatma gereği duyuyorum? Zira 3G, verilerin hızlı yüklenmesini sağlarken telefonun pil ömrünü bir hayli zayıflatıyor. Bu nedenden ötürü dış mekanda çekilseydi daha inandırıcı bir reklam olurdu diye düşünüyorum.

Derinlemesine eleştirmek gerekirse;

Bebeğin rahat durmuyorsa koy telefonu önüne, çek git. Telefon çocuğun önüne öylece bırakılıp gidilir mi? Hem de mama sandalyesinde, telefon düştü düşecek. Teknoloji geliştikçe çocukları oyalamak daha da kolay hale geliyor. Önceden bebekler televizyonun önüne bırakılırdı. Şimdilerde ise önlerine cep telefonu, tablet bilgisayarlar bırakılıyor. Yapmayın etmeyin. Telefonu hızla değiştirip çocuğunun başını öpüp gitmekle anne olunmuyor.

Bir de madem kırmızı telefonda Vodafone hattın var ve 3G daha hızlı çekiyor, o zaman neden diğer telefonunun hattını da değiştirmiyorsun?

Yine de Türk insanı tarafından beğenilecek ve vermek istediği mesajı yerine ulaştıracak bir reklam olmuş diyebilirim.

Share this article :

+ yorum + 6 yorum

29 Kasım 2013 20:58

Reklam iyi de Vodafone'un 3Gsi hic de öyle hizli degil. Cihaz kampanyasiyla uygun diye aldim disarida doğru dürüst internete giremiyorum.

29 Kasım 2013 23:36

@Nesrin Hepsi aynı valla ne desek boş...

1 Aralık 2013 22:55

Eleştiriler çok yerinde :) 3G yi ben sadece geceleri kapatıyorum, aslında haklısınız evde wifi varken açık kalması mantıklı değil.

2 Aralık 2013 01:08

@SadeAnne Teşekkürler. :) 3G ve wifi aynı anda açık olunca bir şey fark etmiyor, kapatın gitsin. :D

8 Aralık 2013 11:51

Her anne bilir ki yaşını doldurmamış bir bebek televizyon veya video ile oyalanmaz. Bu bebeğin gelişimine sakıncalıdır. Ayrıca 2 yaşından evvel çocukların radyasyona maruz kalmaları beyin gelişimi açısından sakıncalıdır. Bu reklamı çocuk gelişimi açısından toplumu yanlış yönlendirdiğinden sakıncalı olduğunu düşünüyor ve kaldırılmasını uygun buluyoruz.Bu reklam çocuk istismarı kapsamına girmektedir. Şikayetimizi Reklam Kurulu'na da bildirdik. Ayrıca reklamın kaldırılması için Çocuk Hakları Aktivisti ve Pedagog arkadaşlarımla kampanya açtık.

Harikalar
19 Aralık 2014 13:20

Ben öncelikle bilgilendirici bu yazı için teşekkür ederim. Çok uygun bir makale. Reklam tabela çalışmalarında bulunan ve ümraniyedeki reklam tabela hizmeti için ziyaret edebilirsiniz.
ümraniye reklam hizmetleri sizlere
hizmet sunmaktadır. Teşekkürler

Güzel sözler ve şiirlerler blogumuzda hizmettedir.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Reklam Eleştirileri - All Rights Reserved
Reklam Eleştirileri by Güven Turan