Bu Blogda Ara

Petrol Ofisi'nden POCELL

Written By Unknown on 27 Kasım 2013 Çarşamba | 03:52


Petrol Ofisi mobil iletişim dünyasına POCELL adını verdiği hat ile giriyor. Hattın reklam filmi ise Grey Istanbul tarafından hazırlanmış.

Reklamda doğal olarak telefon ve arabanın her ikisinin de kullanıldığı bir hikâye yaratmışlar. Ancak sonuçta ortaya zorlama, klişe bir iş çıkmış.

Toplantıda olduğunu söyleyen kocasına inanmayan eş durumu çoktan eskimedi mi? Tamam, toplum arasında yine vardır böyle eşler ama bari reklamda bunu kullanmayın.

Bıçağı eline alan kadın fazla katil gibi gözükmesin ve bıçağın ucunun sivrliği fazla göze batmasın diye bıçağın ucuna elma saplamışlar. Kadın öldürmek isteyince eğlenceli gözüküyor diyelim, roller değişse ve adamın elinde bıçak olsaydı?

"POCELL ile ara konuş, olmadı git konuş." 

"Ara konuş, git konuş" ikilisi güzel olmuş ve birbirine uymuş. Üstelik akılda da kalıcı. Ancak "olmadı" yapısı itibariyle olumsuz anlam veriyor. Bu durumda, "POCELL çekmezse, POCELL iletişimde yetersiz kalırsa" anlamlarını da akıllara getirebilir.

Reklam filminde "Petrol Ofisi POCELL'le mobil iletişime hızlı girdi" diyor. Keşke daha akılda kalıcı bir reklam çekilseydi de reklamıyla da hızlı bir giriş yapsaydı.

Reklamveren yetkilisi: Alp Akgünlü, Bora Sipahi, Burçak Ertürk, Özlem Baykoçak Sağlam
Reklam Ajansı: GREY İSTANBUL
Yaratıcı Yönetmen: Engin Kafadar, Erdinç Mutlu Yaratıcı
Grup Direktörü: Özlem Küçükyılmaz
Yaratıcı Grup: Emre Reisoğlu, Ergin Doğanay, Tolga Özbakır, Fatih Yılmaz, Aytaç Ateş, Özgür Saygı, Duygu Sezgin
Yönetmen: Emmanuel Bellegarde
Ajans Prodüktörü: Meltem Köse, Selim İpek
Süresi: 26sn
Produksiyon Şirketi: SugaRush
Reklam Ajansı Müşteri İlişkileri: Elifsu Serin, Tunç Alankaya, Deniz Atalay
Stratejik Planlama: Kerem Sabuncu, Nedim Niyego
Medya Ajansı: People

Share this article :

+ yorum + 2 yorum

27 Kasım 2013 15:16

Asıl korkunç reklam nescafenin yeni reklamı. İdi diyelim gerçi, baya zaman oldu. Hani şu evdeki arkadaşlarının cinsiyetlerini karışık gören reklam. Bir de... reklam, hani açken sen sen değilsin diyen reklamın kopyası resmen. Orda da yenildiğinde oh iyi geldi, kendime geldim diyor, nescafede de. Gerçi sonradan o kısmını kestiler. Herhalde kopya olduğunun o cümle ile aleni belli olduğunu farkettiler. :)

28 Kasım 2013 20:49

@Uyuşuk Hayalperest O reklamı tartışmaya bile gerek yok. Zamanında herkes aynı şeyi söyledi ama ısrarla yayında. Kendilerinin yüzü kızarmıyor sanırım...

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Reklam Eleştirileri - All Rights Reserved
Reklam Eleştirileri by Güven Turan